Menu

Gezond ontbijten met superfoods

27 Februari, 2017
ontbijten superfoods kopen

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Laat staan als je hier een super-ontbijt van kunt maken! Een manier om dat te doen, is door bij je dagelijkse ontbijt zogenaamde superfoods te nemen.

Wat verstaat men onder “superfoods”?

Superfood is een verzamelnaam voor een reeks eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. Bovendien bevatten superfoods helemaal geen pesticide, chemicaliën en (groei)hormonen. Een voedingssoort valt onder de categorie ‘superfood’ wanneer het meer dan twaalf positieve eigenschappen heeft voor je gezondheid. Belangrijke voedingsstoffen als proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen, anti-oxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren kunnen positief bijdragen aan je functioneren, maar ontbreken tegenwoordig vaak in onze dagelijkse voeding. Dat verklaart waarom superfood momenteel zo populair is.

Voorbeelden van superfoods

Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, chiazaad, hennepzaad, bijenpollen, tarwegras, kokosvet, zeewier en algenextracten. Daarnaast worden ook wel ‘gewone’ producten als superfoods aangemerkt. Voorbeelden hiervan zijn verschillende soorten fruit en groenten (bessen, rode druiven, knoflook en uien, koolsoorten, tomaten, broccoli), vette vis (omega-3 vetzuren), olijfolie, bepaalde noten, donkere chocolade en groene thee.

Ontbijten met superfoods

Muesli met yoghurt, ontbijtgranen met melk of volkorenbrood met een plakje kaas: de meeste mensen zien dit als een gezonde manier om de dag te beginnen. Helaas zitten veel soorten muesli en ontbijtgranen vol suikers, snelle koolhydraten en gluten, en in melk, kaas en yoghurt zit lactose. Eigenlijk is van een écht gezonde start dus geen sprake…

Wil je je dag goed, krachtig en met aandacht voor je gezondheid beginnen?

Het antwoord is een superontbijt, mét superfoods!

Een goed ontbijt vult, is niet al te ingewikkeld om te maken en bevat verschillende voedingsstoffen. Het is fijn als je maar een paar ingrediënten nodig hebt, die je gewoon bij de supermarkt kunt vinden. Natuurlijk is het ook lekker als je kunt variëren, elementen kunt toevoegen of kunt weglaten en nieuwe combinaties kunt uitproberen.

Wat denk je bijvoorbeeld van…

(dit recept voldoet aan alle eisen!)

 • 1 granaatappel
 • ½ mango (of bijvoorbeeld banaan of appel)
 • 250 ml Alpro Mild & Creamy
 • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
 • 1 eetlepel cacao nibs
 • Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel.
 • Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes
 • Schenk 250ml Alpro Mild & Creamy in een glas of kom en verdeel hierover flink wat granaatappelpitten en stukjes mango. Voeg dan het lijnzaad en de cacaonibs toe.
 • (Houd je van kaneel? Ook lekker om toe te voegen!)
 • Roer door elkaar en genieten maar!

  Schrijf je direct in voor onze vitamine nieuwsbrief!