Menu

10 detox tips

27 Februari, 2017
tips detoxen goedkoop

Gezond en gevarieerd eten, voldoende bewegen, niet te veel suiker, zout en vet.  Eigenlijk weten we allemaal dat dit de ingrediënten zijn voor een gezond lijf en leven.

Toch zijn er wel eens momenten dat je graag wat extra’s wil doen om je lichaam en geest fris en fit te krijgen. Voor een bijzondere gelegenheid bijvoorbeeld, of na een periode van ongezond eten of leven. Een manier om dat te doen, is om een detox -dieet te volgen. Detoxen, een ander woord voor ontgiften, is bedoeld om de chemicaliën die we dagelijks binnenkrijgen uit ons lichaam te verdrijven. In dit artikel 10 praktische detox tips!

Detoxen is niet gericht op afvallen

De huidige tijd is een tijd van uitlaatgassen, vlees met antibiotica, zoetstoffen, fruit met pesticiden en legio andere dagelijkse giftige stoffen. Niet vreemd dus dat steeds meer mensen de behoefte voelen om hun lichaam te ontgiften met behulp van een detox-dieet. Het dieet gaat ervan uit dat chemicaliën die we binnenkrijgen via onze voeding, de stofwisseling verstoren. Domweg veel minder gaan eten of drastisch gaan afvallen lost dit probleem niet op, omdat ook dat een flinke aanslag op je stofwisseling kan zijn. Het dieet is daarom vooral gericht op het maken van de juiste keuzes, en niet zozeer op het verminderen van het aantal calorieën.

Verschillende detox methoden

Detoxen zou het lichaam helpen met ontgiften door bindmiddelen als oplosbare vezels en actieve kool (zoals norit) te gebruiken en veel voedingssupplementen te slikken. Ook kun je het lichaam laten reinigen met behulp van een darmspoeling of door gedurende een meerdaagse detox-kuur op locatie. Hoewel dit goede methoden kunnen zijn om je lijf te reinigen en te ontdoen van giftige stoffen, zijn dit ook dure en tijdrovende manieren. Je moet daarnaast in de gelegenheid zijn om je dagelijkse bezigheden voor langere tijd opzij te zetten en je volledig te richten op het detox-proces.

10 goedkope en gemakkelijke detox tips.

Wil je het detox-dieet proberen, maar wil je geen grote bedragen neertellen voor voedingssupplementen, de sportschool of cleansings? Wil je bovendien niet je dagelijkse leven te veel laten beïnvloeden door het detoxen en het langere tijd volhouden?

Lees dan onderstaande detox tips om goedkoop (en gemakkelijker) te detoxen!

  1. Probeer zo veel mogelijk groenten te eten en houd deze groenten rauw.
  2. Probeer helemaal geen suiker of zout te eten.
  3. Eet geen tot weinig dierlijke producten en dierlijk vet.
  4. Vermijd consumptie van koffie, alcohol, tabak.
  5. Drink je graag thee? Kies voor groene thee.
  6. Vervang op chemicaliën gebaseerde schoonmaakproducten en persoonlijke verzorgingsproducten door natuurlijke alternatieven.
  7. Eet veel vezels, onder andere van bruine rijst en biologische groenten en fruit.
  8. Ook bieten, radijsjes, artisjokken, zuurkool, broccoli en zeewier zijn voedingsproducten die erg goed helpen om je lichaam te zuiveren.
  9. Drink een halve liter water per dag.
  10. Slaap 8 uur per nacht.
Schrijf je direct in voor onze vitamine nieuwsbrief!